. Sometimes I just want to be dissppear and see if anyone would miss me. Hey stalker, Thank you For Visit !♥

Monday, 19 December 2011


Tutti Fruitiiiiiiiiii ♥ !



Hyee guys, hw are you ? so, dh lma aku ta update blogg ni and dh agk berhabuk la skit kn, hee *okay mengarut. Kebelakangan ni busy laa , byk sgt bnda nk kna buat.emm *aptb . But its okay I really enjoy it. yea tdkn aku pegi TUTTI FRUITI, nk thu sbbnya knapa ? HA HA HA sbbnya aku n housemate aku dh bosan thp MAX kot. huhu so decide jln pegi sna dgn bjln smbil mnghirup udara mlm yg bru sja lps hujan. waa mmng best #ta pdn dgn aku demam ! bgskn. wee


#muka budak demam nk mkn TUTTI FRUITI :)


#housemate sya KAKOK BYZURA :)


#housemate sy AFIQA :)

okay done eating,kitaorg jln2 and lalu la pla di dpn MONRODS, wtheckk mula la mcm2 berfkirkan. ha suda la . PAST is PAST . huhu sedeyy doe :'( I miss it and I miss all the memories . I want it backk even I know I cant :') sabarr je laa . Anything happen I hve to be strong :')


xoxo

Saturday, 3 December 2011


Totally Awesome !


Edward cullen and Bella swan :)


Its awesome
Its me cry while watching it.
I love it :D


xoxo

Friday, 2 December 2011


Busyyyyyy !


Halloha blogiee, dh lma kan tak update act busy skit. Busy sbb apa nk thu 'PACK WITH CLASS, PACK WITH ASSIGNMENT' grr tension ! Nk enjoy pn tak bole sgt . But its okay sja nk mmbusykan diri untuk melupakan apa yg ptt tpi still tak bole. DEGIL betul laa , haih :/ enough of that ! Okay even busy pn aku happy sbb aku masih ada my buddies tht always be my side . They have make my life full with colourful rainbow..

Here they are SUPERGIRL!!


thank you for make me happy
thank you for make me smile
thank you for accept me as ur friend
thank you for the memories tht hve we do together
thank you for understand me.
thank you for be with me when i sad
thank you for everything,I do love you never expired :')

#pic Pretti n Afiqa tak ada , sorry but don worry both of u always in my mind to :)


xoxo

Saturday, 12 November 2011


SPM ! SPM ! Good Luck to my lil Bro :)



Hey peep okay I don want talk so much just wanna wish to all SPM candidates 2011 all the best guys on monday 14.11.2011. Ur war have been start and do the best :) Make ur parents proud of you all :D

-my lil bro-

#to my lil bro do the best yaa,I'll always pray for you. Make our parents pround with you. chaiyokk ! I know you can do it ! Good luck for ur SPM, Love you :))



xoxo

Friday, 11 November 2011


Back to Second home :')



Hey peep ! Today is a pretty date 11.11.11 rite. huh but Im not interested bout tht. Just dh lama aku ta beblog just because tada MOOD ! Kenapa erk ? Nth la aku pn tathu kenapa tp at this time seriously MY HEART did not want back here . 1st, because Im taking my result but after taking my result, Alhamdulillah its pass and no need to repeat any paper . 2nd, because I had to face all the memories alone near here. I swear I cannot forget all this and its really difficult for me but What you care rite ? I've tried to forget but the more I want to forget the more I remember. I do not even know what should I do, even you have block me for not contact you but you forgot I still have memories and memories are hard to remove in our life. Okay fine I understand if you cannot accept for what have happen but I SWEAR TO ALLAH I never ask it wanted to be like this. Please understand to. And I want you to know tht I'll try the best to remove all, even though I had to pain alone :')



xoxo

Sunday, 6 November 2011


Salam Eiduladha guys :)



#Im wearing shawl yaw,in the morning 'HARI RAYA' ♥

and

#without shawl because in the car, wowow 'BALIK KAMPUNG' !

hee :D

Alohaa, okay tak nk cerita panjang just upload pic and wish SALAM AIDILADHA kepada muslim dan muslimat ya. Apa-apa pn td Im totally enjoy my celebration with my family and and yg paling penting 'aku dpt duit RAYA' wow ! suke suke . okbye !



xoxo

Friday, 4 November 2011

Thursday, 3 November 2011


Just Happiness I want !



Yo peep, how day ? Im back yaw with smile :D No more tears okay ! Past is past I no longer to remember the old strories. Now I need to open a new book okay . *even its hard, im rite ? I have to if not it will killing me. no no no ! Just move on Eyza Azmi, please many others who love close you. You still have Friends and Family ! jyeeah Thank you for supporting me :) love me on you all will never expire . With you all I know tht I can be strong :') hee


#Im trying the best :)


xoxo

Saturday, 29 October 2011


Maafkan Aku !



Hey peep , sihat .?? dh lama aku ta conteng blog ni dgn cerita aku kan , emm act kblakangan aku moody je nk berblog jd malas. haih Punca aku jd mcm ni sbbnya aku dh CINTA, SUKA, SAYANG dekat ssorg ni lbh dari kawan . Aku pn tathu mcm mna bole timbulnya perasaan mcm dkt dia :'( Sebelum tu aku nk minta maaf dkt DIA sbb aku terpksa luahkan juga sbb aku dh ta bole nk simpan lgg terpulang lah klu DIA nk mara atau benci aku tapi aku terpaksa jujur dan aku ta nk tpu diri aku sbb klu aku tipu aku rasa terseksa and sakit hati. yaa, aku tahu mngkin aku ta sesuai untuk DIA, aku sedar aku sapa dan DIA mcm mna tp perasan datang tanpa aku mnta. semua ALLAH yg tntukan. Aku terpksa terima dan redha dan aku jga dh cba nk anggap DIA sebagai kawan tapi aku ta bole .Aku pn tathu
'kenapa aku perlu rindu DIA'
'kenapa aku perlu nk thu pasal DIA'
kenapa aku perlu nk IM DIA'
'kenapa aku perlu sedih klu DIA ta online'
kenapa aku perlu risau psl DIA'
kenapa aku fikirkan DIA'
'kenapa aku perlu tgk gambar DIA'
KENAPA ,KENAPA !! semua ni menjadi persoalan kat aku, aku tank DIA fikir bukan2 psl aku tp itu yg aku rasa. Aku sndri sedih bla aku terpaksa berdepan dgn suma ni . Aku ta kuat bila aku ingt balik kenangan kita dulu even skejap . Tapi kenangan tu adalah kenangan yg terindah bg aku . Seriously dlu aku pn ta nk ada perasaan mcm ni dkt DIA sbbnya aku thu aku ta sesuai. Tapi sejak DIA pindah jauh dri aku aku semakin sedih, rindu, sakit suma ada. Aku msh ingt lg 1st aku jmpa DIA aku sombong gila dgn DIA sbbnya aku pk aku mls nk ada hati dgn spa2 yela masa tu aku tank pk psl cinta2 ni tujuan aku nk blajar pgi sna lgi pn aku dh lma single so aku nk maintain kan laa. Hari makin berganti kita rajin keluar sma tp aku still buat sombong lg dgn DIA tp hari yg paling aku ta bole lupa bila kita pakai t-shirt wrna sma wrna PUTIH lps tu kita pergi lpk tasik kan kn ?? 'ingt ta lgg aku buat bodo je dkt kau sampai kau sembang dgn aku. Mesti kau ingt aku sombongkan, sebenarnya aku malu dgn kau bkn sombong ok'. Lepas tu kita rajin lepak sama and aku makin selesa nk bergaul dgn DIA . Macam2 aktiviti kita buat , bergurau, lepak sama2, buka puasa sama2 . haih ssh kot aku nk lupa semua tu walaupn dh byk kali aku cuba. Yang paling aku ta bole lupa bila DIA sbb senyuman DIA buat aku tenang, cara DIA layan aku even malu2. Tapi semua tu dh berubah bila kwn DIA bgthu aku yg DIA dh ada 'ORANG LAIN' tapi aku masih bole cool sbbnya aku msh anggp dia kwn. Tapi malam seterusnya bila DIA ta ada aku rasa sunyi mcm aku ada hilang sesuatu aku pn tatahu knapa. emm :/ then lps tu kita jmpa blik tp aku rasa lain aku rasa kita makin jauh even dkt mngkn sbbnya aku tathu yg DIA dh bpya. Aku cuba nk hndarkan diri dn perasaan ni tp 'Kenapa cara kau layan aku mcm kau tu masih blm berpya, Kenapa kau macam bg harapan dkt aku' arrggh ! aku btl2 ta ta faham. Hingga la mlm last kita lepak sama ' ada gurl call DIA ' *maafkan aku sebab aku ttengok lgpn kau dduk sbelah aku, aku bkn nk sbuk tp aku TERNAMPAK ! Ya ALLAH masa tu aku rasa aku mcm nk menangis tp aku tank tnjuk aku cba tabah sbb tu masa kwn aku tya aku knapa aku ckp aku gado dgn 'BF' aku sbnar klu kau nk tahu aku tada BF dan llaki dlm hp tu suma kwn2 aku, aku terpksa berlakon sbb aku ta kuat nk hadapi msa kau on call dgn gurl tu. Mood aku trus hilang mlm tu tp tada spa thu. Lps pada tu aku jd mls nk lepak smpai hari last sebelum raya aku jmpa DIA tpi mlm tu DIA lain ta ckp lngsng aku rasa mcm aku ada buat slh. Tpi APA ? Esk tu aku ingt nk ajk DIA bka puasa skali sblum aku nk blik penang tp apa yg aku dpt thu dri kwn dia yg DIA dh stop study ! Aku trus blur ,hilang mood, hilang fokus . Sepanjang mlm aku menangis ingtkan DIA . Aku fkir mngkn kita tada jodoh tpi knapa DIA ta nk bgthu aku ?? Aku try search DIA dkt fb sbb aku rindu dkt dia tathu la dia rindu dkt aku ke ta kn tapi aku dh bgthu yg aku rindu DIA . Ktaorg cntact dkt stu je sbb aku tada num DIA . emm bla lps raya aku kna blik S.ALAM sbb dh study sna tp aku blik tanpa hati sbbnya DIA dh tada. Semangat aku hilang enth kemana ! Selama aku dkt sna, sepanjang mlm sebelum aku tdo msti aku mnangis ingtkn DIA smpai la aku sakit aku masih ingtkn DIA sesaat pn aku ta pnh lupakan DIA mana aku pergi msti aku ingt knangan dgn DIA. Aku dh cba untuk berterus trg dgn UPDATE 1 status ni tp mngkn DIA ta ska and trus DIA tkr profile name DIA . Dari stu aku thu mngkin DIA hanya nk berkwn dgn aku. Aku ta mmpu nk buat apa lg selain luahkan dkt sni . Aku ta kuat untuk brtrus trg pada DIA sbbnya aku tank rosakkan iktan persahabatn yg telah terjalin dan aku ta snggup nk rosakkan hubungan DIA apa lg terpksa kehilangan DIA. Walau apa pn aku tpksa redha yg DIA bukan milik aku , dan kena anggp DIA kwn aku even ssh untuk aku nk lakukan tp aku terpksa jaga hati DIA biarlah aku yg terluka, sakit. Yaa aku mmng ta kuat nk bdpn dgn suma ni sbb aku sayang DIA . Biarlah aku dgn dia hnya sbgai kawan dulu . Hanya ini yg aku mmpu. Dan aku nk DIA tahu yg hati aku masih blm terbuka untuk lelaki lain melainkan DIA. Aku ta kn paksa DIA untuk mmbls balik biarlah ALLAH yg tentukan :') #Aku minta maaf sbb aku terpksa luahkan dkt sni terpulanglah klu kau nk BENCI mahupn tank KAWAN dgn aku tpksa jjur sbb slagi aku ta jjur selagi tu aku sakit. Terima kasih juga atas kenangan yg kau bg selama ni dkt aku . Aku tkan pnh lupa kau KAWAN :') !

setiap detik adalah kenangan dan ia tidak dapat diulangi kembali..




xoxo

Saturday, 22 October 2011


Bosan bosannn !


Hey peep, mlm ni mlm bosan bagi aku sebabnya My boo tada dia balik kampung laa , adei kalau ta time ni duk menggila , skype, wall dkt FB, IM la dgn dia smpai lwt mlm . Dh macam burung hantu dh kami. Tapi tapa aku ttp sayang dia . She is MYBESTIES ok and aku sayang dia. haih asl la kau tggl aku mlm ni dh la DIA ta online lgg bosan aku . Ckp psal dia act aku rindu DIA sangat sangat .yg DIA pun kenapa lama ta muncul-muncul busy kalah PM aih. aiyoyo aku rindu KAU la . 'mana kau pergi,aku rindu la kt kau lama dh ta merepek dgn kau. seriously rindu kau gila gila lah'. hee dh dh cukup nnti lain yg aku tulis . KAU ke DIA ke ta perlu thu yang penting kau dh tahu aku rindu kau , HAHA .So hari ni aku kna tdo awal la. ishh ta bestnya ! dh biasa tdo lwt tetiba kna tdo awl sebab bosan . so so to be continue bubye . nite nite !

♥ ♥ ♥




xoxo

Wednesday, 19 October 2011


No mood + Sakit hati




Arrgh , seriously hari ni hari yang paling aku ta suka sebabnya aku anggap hari ni adalah hari MESSY day aku . AKU SAKIT HATI gila. puas kau kan ! FINE . rasa macam nk amik PISAU tikam je bagi cepat sikit mati ! Senangkan. ta payah tengok, ta payah fikir byk .
Awayyyyy!






xoxo

Tuesday, 18 October 2011


Cousin saya yang comel ♥ !




Ok this is my cousin , her name is DAMIA . She totally cute and clever . Since for a month I didnt see her and I totally miss her . hee so just now my aunt and uncle had come to my house and I walked out and went near to my aunt and and OHMYGOD , Mia makin comel la sayang . I take her and hug,kiss her . arrgh so cute !wee She a bit naughty now . I like her face when she laugh ,its totally funny . Here some picture of her . I love you MIA ♥



Mia with domo , aww ♥


She was playing domo with smile ♥ !



xoxo

Sunday, 16 October 2011


Things that I want ,aww ♥ !!






Daddy , I want all of this . can ? haha conform ayah aku pengsan pya ! Ala , bole la yaa . bukannya semua klu semua mmng ta dpt laa kn . hee I hope from all I can get it either 2 0r 3 from you . wee Thank you . I LOVE YOU lah daddy! muah muah ♥♥





xoxo

Friday, 14 October 2011

Thank you !



Alhamdulillah, sekian lama ta berblog akhirnya dpt juga aku berblog blik . Sebabnya aku dh sembuh dari sakit yang dah lama aku tanggung akhirnya dh selamat pun even msa lps operate tu aku lemah tapi dgn semangat dri korg aku dh sembuh kembali . Thank you so much kepada FAMILY,FRIENDS and BESTIES Myrul, Nadia, Firdz yg selalu support aku untuk ada semangat hidup. Thank you . I really appreciate it . 'Tengs juga kpada cousin sya yg sanggup jaga sya , bkn stakat jga tp ska usik sya bla sya dh sdar '. Hee Dh ye cousin tamau menangis lgg aku dh sembuh pn, ta sngka aku kau menangis masa aku ta sdar tu . mcm kelakar kan ye la sbb selalunya kau ssh nk menangis kot . LELAKI macho la katakan. haha JANGAN MARAH ! Thank you again . LOVE you . Beside tht, Thank you to ALLAH as well as provide an opportunity to me to live again :)




xoxo



Wednesday, 5 October 2011


Apakah ini ? Thank you sayang Nadia Nabila for the capture :)







Lama ta chat dgn bdk ni sbb nya lama ta online plus ta sht , so haritu Nadia chat dgn dia tba-tba dia hantar ni . Emm, ta sngka pla Nadia capture then tag kt FB . HOHO :) Thank you Jazli Jamaludin . #wsalam . btw, rindu la nk lepak sma2 lgg . take care always .





xoxo


Tuesday, 4 October 2011

My Boo Birthday , NADIA NABILA AFANDI




Happy Birthday sayang .
Dah tua pn kau ya :) .
Semoga panjang Umur dan Dimurahkan rezeki .
Semoga kau bahagia disamping org yg kau sayang.
Thank you untuk semua kenangan kau dan aku
Thank you for all ok
Aku hargai sangat :')
Hope our friendship will last longer

I L O V E Y O U .







p/s : lmbt update sbb busy+ not felling well .



xoxo

Tuesday, 27 September 2011


Thank you for make me smile :')



I want to thank you for making me smile again, I knew before this I hard to smile and happy . That to many problems I have to face it alone so its difficult for me to smile and always wanna cry. Thank you for make my life back .
I LOVE YOU GUYS !



skype with my boo, NADIA NABILA AFANDI

Subang Parade, MUMMY EVA and YAN

Hensem guy, AHMAD AZIM





xoxo

Thursday, 22 September 2011

I dedicate this song to you ♥




Ungu - Percaya Padaku

aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu

seluruh tubuhku terpaku dan membisu
detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu

reff:
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff

tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff

berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku .



xoxo

Wednesday, 21 September 2011

BUSYBODY !

Wey perempuan, jd masalah ka klu aku nk like EX-BOYFRIEND aku pya gambar? WTF asl yang kau nak BUSYBODY sgt,kau nk dkt dia ka ?Klu nk amik laa aku sikit pn ta heran laa sial. Klu tak puas hati jom la face to face tak pyh nk wall dkt dia. Aku sikit pn tak tkt dkt kau gila ! For your information aku thu kau tu mcm mna ok so tak pyh nk bajet sgt! Aku tak cri psl dgn kau , so tak pyh la nk cri psal. Dh lma aku sabar dgn kau tp skrg tak lgg ! Aku dh break dgn dia ok. Salahkah klu aku nk BERKAWAN mcm kau berkawan blik dgn EX kau . hais ! Tak fhm laa aku dgn manusia mcm kau ni . jarum sungguh ! BACK off la wey. sumpah menyampah laa manusia mcm kau !


p/s : sory bahasa agak kasar disebabkan terlalu mara .



xoxo

No Mood :'(


No mood . No mood just wanna cry ! but I can't . Just my HEART is crying . Need to be alone for a moment :'(



. ALONE .



xoxo

Tuesday, 20 September 2011

Miss my Boo Nadia Nabila





Tetiba rindu budak ni ! arggh sampai sakit kepala rindu kat kau . Banyak memory kita disini kot. Mana aku pegi ja ingat kau . sobs sobs sabar je la . pape pn aku kena kuat . ok laa ta nak nangis dah sakit sgt sgt kpala ni . so, kbye .

Ni gambar memory aku dgn kau !
b,imissyou








xoxo

Monday, 19 September 2011

Stress plus Alone !




Hari ni sepatutnya buat STUDY GROUP tapi nk buat macam mna aku bgn lambat pula lg seriously aku NOT IN MOOD nak study . sumpah . So, decide g lunch dgn my friend Fiqa . Mmng hari ni bkn aku sorg je yg stress tp dia pn sama. So dua2 buat 'LUAHAN HATI' :( huhu sedey ah . Pape pn Thank you syg sbb dgr luahan hatiku ini . Kau lah tmpt aku mgadu lps NADIA pindah . Tengs alot :) #kau jgn sedey2 ok , im always with you#



xoxo

Sunday, 18 September 2011

Crazy Work :p

Sumpah kelakar aku dengan housemate aku By buat kerja yang tak pernah orang lain buat ,
nak thu ke ?
TAK PAYAH lah . pape pn skrg dialah yang teman aku klu aku sunyi sejak my boo NADIA NABILA AFANDI tggaikan aku. Thank you By for make me smile everyday .
that all :)


xoxo

HELLO EVERYBODY !

Let introduce
Im Eyza
Im was 18 y/o was born in 26 April 1993
Live at Penang
And and still SINGLE ya :)
Im still new and not very expert in blog.
These was my friend ideas she forced me to do this in order to express it here
*supposedly . HAHA
Emm, I think that was enough
To know more do read and follow yaa :D